Mijn diensten

Detox, Algemene rugbehandeling

Guasha behandeling

Bij de behandeling wordt guasha olie op de huid gebracht. Deze olie gebruikt men enerzijds als geleider en bescherming, dat de huid niet beschadigd en anderzijds in verband met de bestandsdelen. Deze guasha olie bestaat namelijk uit diverse chinese kruiden. Elk kruid heeft zijn eigen werking (ontspanning, ontgifting, warmte enz.) Men kan niet zomaar een willekeurige olie gaan gebruiken, omdat andere olieën bestanddelen kunnen bevatten waardoor allergische reacties kunnen ontstaan.

Op de plaats waarop de olie is aangebracht begint de therapeut dan met een guasha schraper te “schrapen”. Een schraper kan gemaakt zijn uit mineraal gesteente, hoorn, kunsthars of metaal. Door de schraaptechniek ontstaat een betere doorstroming van Qi en Bloed waardoor o.a. een betere doorbloeding (huid wordt rose) en op de plaatsen waar blokkades (afvalstoffen) zijn, verschijnen “bloeduitstortingen” (sha) onder de huid variërend van rood tot grijs/zwart. Aan de kleur van de sha kan men zien of het een acute- of een chronische stagnering is. Hoe donkerder de vlek, hoe chronischer. Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

 

Doordat men zich vaker laat behandelen met guasha, krijgt men steeds minder rode “bloeduitstortingen”, wat betekent dat het lichaam weer gezonder wordt.
 Het schrapen samen met de werking van de olie zorgt voor ontgifting van het lichaam. Het is dan ook raadzaam om nadien extra water te drinken!

Gezichtsbehandeling, Schoonheid

Gezichts-behandeling

In China zijn schoonheid en gezondheid nauw met elkaar verbonden. Daarom is er dan ook uit de traditionele schraaptherapie een speciale ontspannende behandeling voor het gezicht ontwikkeld. Deze uiterst zachte techniek heeft als doel om de energie-doorstroming, de doorbloeding en de lymfe-circulatie in gezicht te verbeteren. Tevens zorgt de behandeling voor een betere collageen-produktie en het verwijderen van afvalstoffen en toxines.


Voordelen van een Guasha gezichtsbehandeling zijn o.a.: een betere doorbloeding, vermindering van pigmentering en bevordering van een strakke/gladde huid.


De betere doorbloeding van het gezicht geeft de huid een gezonde kleur en de versteviging van het bindweefsel geeft het gezicht een jongere en frissere uitstraling.


Bij het stimuleren van de acupressuurpunten op de meridianen in het gezicht, heeft de behandeling ook een positieve invloed op de gezondheid.


Een gezichtsbehandeling d.m.v. Guasha is niet alleen geschikt als een ontspanning of als een schoonheidsbehandeling maar is ook werkzaam bij hoofdpijnen, oogklachten, gezichtsverlamming, chronische bijholte-ontstekingen en andere hoofdklachten. Maar kan ook toegepast worden ter verbetering van de gezichtshuid zoals bij mee-eters, puistjes en een onzuivere huid.


Bij een Guasha-gezichtsbehandeling wordt gewerkt met schrapers vervaardigd uit hoorn, jade of rozenkwarts.


Ganglion, Vocht, Bloed

Ganglion

In welke levensfase komt het voor?
In alle levensfases, maar iets meer bij 50-plussers en vaker bij vrouwen (70%).

Welke klachten en symptomen kan iemand hebben?
Vaak ervaren patiënten geen pijnklachten van een ganglion. Wanneer de aandoening wel klachten geeft dan zijn deze klachten afhankelijk van de locatie van het ganglion:

Een ganglion gelegen onder het polskapsel (zowel aan de onder- als bovenkant van de pols) gaat vaak gepaard met pijn bij buigen en afzetten.Holistisch, Coach

Holistich Coaching

Ik doe niets liever dan mensen zoals jij te helpen, elke dag weer. Om te zorgen dat onze samenwerking zo soepel mogelijk verloopt, zijn er vele manieren waarop je met me kunt samenwerken. Mijn diensten kunnen allemaal worden toegespitst op jouw doelen, jouw bedrijf of jouw project. 'Out of the box' denken is waar ik goed in ben! Ben je dus op zoek naar nieuwe manieren om je nieuwste project tot leven te wekken, laat mij dan een unieke oplossing voor je bedenken.